Älg on the run!

En rätt så stor älg hälsade på idag. Vi tänkte ta en kvällspromenad genom området och plötsligt stod det en älg på grannens tomt. Ja, stod och betade i trädgårdslandet. (Är glad att jag inte har fixat vårt ännu... ) Grannen kom såklart utrusandes och skrek för att skrämma det annars rätt skygga djuret. 'Pyttsan!', tänkte älgen och gick bort till häcken och åt lite mer. Grannen försökte då med att kasta en sten och älgen blev sur, stampade i jorden och väste lite. Hela grannskapet, som i mellantiden hade samlats bakom skjulet, började darra av rädsla och samtidigt försökte de ta bilder med mobilen. Ja, alla utom min sambo såklart, som väl tyckte att han äntligen hade chansen att möta en ordentlig motståndare (eller mästare?) ;)
Men ingen blev skadad, varken älg eller människa. Älgen lunkade bort till nästa tomt, som tyvärr inte har mer att erbjuda än jord, då de precis anlägger trädgården, så han fick fortsätta sin gång till den lilla skogen och vidare till fotbollsplanen.
Ja, i Skåne har man en varg som är lite jobbig och här har vi en älg. Jag tycker det var en fantastisk upplevelse att få se en älg på så nära håll. Och liiiiite lite nervös var man ju, när den började springa mot vår tomt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback