Hamburg och midsommar

 

 
Wunderlandet var väldigt imponerande. Det gick över flera våningar och de hade avbildat Schweiz, Tyskland, Amerika och Skandinavien detaljrikt. Ja, delvis lite för detaljrikt kanske :) Några bilder från Wunderland:
 
 
 
 

 
Efter att vi shoppat loss på Edeka (matbutik), åkte vi hem igen till fina Lund. Kan verkligen inte säga att jag saknar livet i Tyskland. Det är snabbt, kvavt, överfyllt och stressande. I onsdags var det runt 35 grader varmt, men det kändes som 45 och det gick knappt att få luft. Smog. Avgaser. Inte det allra roligaste att gå på sightseeingtur i. Då är det ju så mycket bättre i Skärgården eller i blåshålet Lund.
 
Midsommar firades i Stockholm med för mig egentligen nya vänner, som på kort tid har blivit väldigt viktiga och värdefulla för mig. Ni vet, personer man bara kan vara med, utan att behöva anstränga och göra sig till med. Fick även lära känna helt nya människor - vilket jag alltid tycker är roligt. Naturligtvis hann vi också med en tur ut i skärgården och hälsade på min kusin och hans man på Dalarö.
 
 
För att komma dit, var man tvungen att åka båt över havet. Jag som inte åkt båt på 20 år tyckte det var skithäftigt. Klappade i händerna, skrattade brett och vinkade glatt till alla surgubbar på de andra båtarna. Jag ser verkligen fram emot att bo nära hav och mitt i naturen. Känner att jag behöver det faktiskt.
 
 
Sen gick allt väldigt bra på banken också, så nu är det bara till att handla drömhuset (och sängar och soffa), packa ner våra älsklingssaker och sen kan vi njuta av att inte behöva flänga runt längre.
Längtar!!  
 
 

Cats sleep in weird places

Undrar var Caspar kommer att sova i vårt nya hus. Var det huset nu kommer att stå.
Rolig sida: Cats sleep in weird places.

Get lucky

 
Efter att ha hört denna hela helgen, har man ju blivit lite beroende av denna låt.

Tom

Usch vad trist det är när alla har åkt! Caspar och jag är ensamma igen och tycker synd om varandra. Vi har haft det riktigt riktigt bra de sista 6 dagarna och vi önskar oss båda att det bara fortsätter så här. Glädje, njutning, skratt, lek, dans, mat och sol och en massa sällskap. Ja, och huset får jag ju såklart inte glömma. Vi vill ju ha huset. Så håll tummarna! Så kan vi ses på kräftskivan som kommer att äga rum på vår fina altan i augusti! Om nu allt går bra, och varför skulle det inte göra det??
 
 
 
 

Fullt ös!

Denna vecka är det fullt ös varenda dag. På jobbet är det otroligt mycket på gång - när tre upphandlingar ska vara inne samma dag, blir det lite stressigt. Fick även in lite avtalsförlängningar idag, vilket jag tänker fira med lite tårta. Eller något annat gott... kanske jag kan övertyga NÅGON att fixa risotto ikväll och låta mig slappa på soffan lite :)
 
Mamma fyllde 70 och kalasade för fullt med hennes bröder och vänner och såklart med oss: familjen.
 
 
Som tur var hade hon beställt catering för första gången i hennes liv men maten var riktigt bra och god. Såklart blev det en del över - svårt det där med att få till rätt mängd. Men det gör ju inget - när det är gott kan man ju äta samma sak i några dagar i rad. Hon blev iaf uppvaktad med en massa telefonsamtal, blommor, presenter och en resa med pappa till Sardinien - det hade hon längat efter.
Senare på kvällen kom mitt finbesök nr 1 farande från Stockholm och vi pratade och dansade jenka till efter midnatt. Och till vilken låt? Jo, denna:
 
 
Sen kom finbesök nr 2 på torsdagsmorgonen: min bästis från Tyskland, Nora tillsammans med hennes kompis Marcel. Efter en snabb uppdatering och dusch åkte vi alla 5 ner till Lomma beach och träffade mina Sthlms-kusiner som också är nere i Skåne över helgen. Det blev tom ett slags badande i havet - en liten pyttetjej som är väldigt stark, skvätte ordentligt på mig och resten fixade vi när vi sprang och hoppade över vågorna. Tur att det var fantastiskt väder, så att man kunde torka lite innan vi alla fick tårta och kaffe hemma hos mamma och pappa.
 
 
Kvällen avslutade vi 5 med vegetarisk middag hos mig, ett glas vin och med att spå vår framtid med hjälp av tarotkort. För visst vill de flesta veta vad som händer, även om de aldrig skulle medge detta! Och såklart hade korten rätt! :)
 
Nu är det snart dags för lite solande på balkongen. Behöver bli av med förkylningen och behöver lite värme.
Trevlig helg! ;)
 
 

Finbesök på kontoret

Idag fick vi besök av vår underbara receptionist och hennes nyfödde Charlie på kontoret. Vilken söt unge! Och tydligen lättskött. Han sover hela natten och är i övrigt väldigt snäll. Såklart var jag snabb med att få hålla honom och gosa loss... Tills jag fick reda på att han även gillar att kaskadkräkas. Då fick han snabbt växla till sin mors famn igen!
Det är dags!

När man känner att det känns rätt. När man känner att allt faller på plats. När man känner att man har hittat rätt - ja, hittat hem. Då är det bara att köra på. Fick det tipset av min mor igår och visst har hon rätt?

Och är man skithäftig så är man!