Kaos!

 
Lever lite i kaos just nu. Flyttkartonger och resväskor överallt. Tomma hyllor, spikar utan tavlor på väggen. Det är så det ser ut idag och imorgon kommer allt vara ännu mera kaotiskt. Sen går flyttlasset äntligen på onsdag. Och då! Då börjar livet som sambo. :)
Livet kommer att förändras radikalt för min del. Men det är något jag ser fram emot. Något jag har längtat efter och något jag även har saknat. Nu är det snart dags. Vi flyttar ihop! Vi flyttar in i vårt nya fina hus! Tills dess ringer man till elbolag och såklart till kommunen - fattar ni att jag blev vidarekopplad 6 ggr när jag ringde Telge för att fixa ett nätavtal. Och varenda gång fick jag berätta samma historia och varenda gång fick jag höra att jag skulle bli vidarekopplad till rätt person. Vi kan väl lugnt säga att jag har blivit proffs på att hänga i telefonkö.
 
 

Förväntningar

Roligt eller rysligt - beror väl lite på hur man ser på det, är att folk plötsligt har förväntningar på mig angående barnafödande.
Eftersom jag är i den där åldern, i en relation, vi köper hus och det är väl det man gör då...?! Från alla håll och kanter får man frågan om och när en minsting är på gång. Nu har ju saker och ting gått rätt så snabbt hos oss med att bli kära och flytta ihop - allt har hänt på inte ens ett halvår - så jag tycker ju att fler barn än de vi redan har, gott kan vänta ett tag. Först får man väl skaffa en ordentlig grund att bygga en familj på och här menar jag även ekonomiskt sett. Jag vill kunna erbjuda mina barn en mångfald av möjligheter.

Det är kanske inte så konstigt att kvinnor med en högre utbildning får barn lite senare - vi vill ju ge våra barn samma möjligheter som vi själva har haft. Eller så är det bara så att vi vill nå ett visst karriärsteg först? I alla fall känner jag ingen biologisk klocka ticka på i mitt huvud. Inte heller blir jag galen när jag ser gravida kvinnor. Allt har sin tid i livet.

Sen vill jag gärna göra saker och ting i tur och ordning. Man bygger ju inte ett hus och börjar med taket, eller hur? Så innan jag tänker på barn, är det först samboskap som gäller, sen giftemål och efter det kan vi fundera kring om vi vill ha eller överhuvudtaget kan få barn - för det är ju faktiskt ingen självklarhet heller.

Tills dess tänker jag bara njuta av att dela livet med någon jag älskar och veta att jag blir älskad lika mycket tillbaka och ja, bygga vidare på det fundament vi redan har. ;)Tada!

Om 5 månader är det julafton. Om vi kommer att fira i vårt nya hus? Kanske! Men säkert ska vi fira adventstiden i vår egna lilla godisfabrik, aka vårt nya kök...
 
Ja! Vi har köpt hus! Ja! Vi har genomgått en besiktning! Ja! Den var helt okej! José är ju petig, vi vet ju det och det är bra att José är petig. Vi vill ju inte ha ett ruckel! José, som förövrigt var lite ledsen att jag, en tvättäkta latina inte hade hälsat på honom med ett smarrigt ¡Hola! -- men jag var lite feg där. Han kunde ju ha tagit illa upp - eller så hade han börjat prata spanska, som jag kanske hade förstått, men aldrig kunnat svara på.
 

 
Förstår att ni är nyfikna på vad vi har köpt denna gång. Kan väl berätta att det är ett nybygge från 2010. Ett rejält hus på rejäl ort. Ingen liten ombyggd stuga i skogen, nej detta är byggt för att vi ska känna oss trygga där tills vi är gamla och grå och går där i vår mysiga trädgård och pratar om hur vi anlade den 2013/14. Ja, allt utom trädgården är ju klart. Den ska vi själva skapa. Alla har vi våra små idéer, som vi tänker få till i den faktiskt rätt så stora trädgården. Jag vill ju bygga upp ett fint växthus med bonusdottern och skapa en kryddträdgård, så att vi alltid har färska kryddor till maten. Superkul att skapa något tillsammans! Sen ska vi så klart ha en altan, där vi kan sitta ute och njuta av kvällssolen och en berså med rosenbuskar, där vi kan njuta av dofterna och barnen ska få en egen del, där de kan bestämma hur de vill ha det. Viktigt att alla känner sig hemma i vårt nya hem.
Huset - hur ser det nu ut? Ja, det är ju ingen TV-starlet denna gång. Vi får väl göra vårt eget programm och lägga upp det på youtube... :)
 

Vårt hus... i kvällssolen. Visst är det fint? Sen har vi ju lite planritningar också:
 

Om en vecka flyttar vi in. OM EN VECKA!!!!! :) Shit, så glad jag är att detta avstånd äntligen upphör och vi får ett fint, mysigt och glatt hem - där jag tänker styra så klart - hårt preussiskt regime. Bara jag som får godis. Typ. :)
 
 
 
 
 
 

Hus här och hus där.

Ibland köper man hus. Ibland säljer man hus. Och ibland köper man ett nytt hus igen. Lite så känns det just nu. Vi köper, besiktigar, säljer och köper nytt. Imorgon ska det skrivas på lite papper på ett hus som inte ligger på Värmdö. Jag kan inte säga mycket om det. Har ju inte sett det ännu. Mer än på bilder och på film och på Google streetview. Men det blir säkert finemang! :)
Så håll tummarna!

TV starlet

Vårt nya hus har ju varit med i TV. Japp - Room service har fixat till vårt allrum och altanen med badtunnan. Vi kommer ju inte ha kvar rummet som det ser ut idag, men vi kommer att fixa till ett minst lika fint rum och 5 till...
 
Här är förresten resultatet från Room service, om ni är nyfikna, och det vet jag ju att ni är:
 

Roomservice - Resultat - Värmdö from Kanal 5 on Vimeo.

Åh, jag älskar vårt hus redan nu! Och nej, vi ska inte göra en white-trash-dröm av det. Inte enbart trash heller. Inget överbelamrat. Bara 2 max 3 grundfärger och sen lite kuddar, porslin och tavlor som piffar till det. Längtar!!!

 


Recept

 Här kommer ett gott snabbt sommarrecept på Couscoussallad:
 
  •  tillaga den mängd couscous du behöver (2-4 Pers)
  • skär paprika, tomater, lök i tärningar och lägg upp i en stor salladsskål. Lägg till lite svarta eller gröna oliver.
  • blanda ner couscous i grönsakerna
  • gör en salladsvinaigrette av 1-2 citroner, olivolja (rejält! - couscous suger upp all vätska), salt, peppar, parikapulver och lite cayennepeppar
  • häll över salladen och riv ner korianderblad (3/4 kruka) också.
 
Klart! :) Och det är så gott!!
 
 

Besiktningsman med stil

Vi har blivit småkära i José. José är vår besiktningsman. Vilken man! Vilken kunskap! Vilken pedagogisk förmåga! Vilken skicklig förhörsledare! José hade kunnat bli mycket, men José bestämde sig för att besiktiga hus. Vårt hus var ett av hans uppdrag och jag kan väl lugnt säga att han uppfyllde det till max!
Klättrade runt på taket som en liten apa, kröp in i den lilla lilla tunneln som förde till en liten källare och när han kom ut därifrån var han täckt med ett lager av damm och annat smuts; han klättrade upp på vinden, gjorde bekanntskap med 6 getingbo (visserligen torra och döda, men ändå!) och han tittade in i alla vrår och sprickor. Vi kan väl säga att José är en ordentlig man. Så ordentlig att han tom bytte om till arbetsbyxor när han kröp och klättrade. José gjorde även i ordning efter sig. José är en bra man.
 
Och vet ni vad José INTE gjorde? Han tog inte av sig sin t-shirt för att halvnaken utföra något pga att det ju är såååååå varmt. Nej, José är en man med stil. Jag fattar inte grejen med att män måste ta av sig t-shirten så fort det är soligt. INGEN vill se en naken överkropp som dessutom är halvsvettig och oftast lite småfet. Hur kan man springa runt på macken halvnaken? Hur kan det vara skönt att köra bil (sitta på en lädersits!!) halvnaken? Man klistrar ju fast?! Att som man ta av sig t-shirten är väl lite som att sola utan bikinitopp som kvinna. Det finns faktiskt gränser till vad 1) Jag visar för andra och 2) vad Jag vill se hos andra. Vi kan väl komma överrens om att inte hålla på att visa allt för alla? Bevara den privata sfären lite? Bevara mystiken! Bevara stilen.
 
 
 
 
Något annat jag kan störa mig på (ser det precis på sommarjobbaren som är här) är BH:ar som syns. Jag vill inte veta att du har en svart spets-BH under din topp. En BH ska stödja och forma, men ej synas. Tack. Jag tror att jag rantat klart nu... Om jag kommer på något, så får det bli ett nytt blogginlägg.
 
 
Men José alltså... José, som nog inte var från Venezuela (säg: Uwänäsuäla).
 

Filmcitatsfredag!

Vi kör filmcitat idag. Så släng in era bästa citat i kommentarfältet! Krav på att verkligen säga eller sjunga citaten högt för någon.
Jag tänker köra: "Take me to bed or loose me forever." Såklart. Top Gun är ju typ den bästa filmen någonsin.

Eller nja... nästan... vi får inte glömma Pretty Woman:
[Vivian slips an escargot while having dinner with Edward and Mr. Morse] "Oops... slippery little suckers."

Nyheter!

"Ja, det var inte igår man köpte ett hus." -- "Eh, jo det var det faktiskt!"
 
Vi har köpt hus! Vi har köpt hus!
Ett otroligt fint hus på Värmdö, som vi ska göra ett hem av. Diskussionen idag med kollegorna vid lunchbordet började med bevakningen av fastigheten. Jag har tänkt mig ett camouflagenät, fallgropar övertäckta med löv och kvistar, en manick som skäller som en hund, en tidsstyrd lampa som blinkar så som om man tittar på tv och och och. Ja, jag har många idéer. Mina idéer innefattar ej en drönare, men typ allt annat. Plus en liten skylt, där det står att fastigheten är bevakad och om man då lägger till mitt knasiga efternamn som bevakningsfirma, finns det säkert inte många som har lust att bryta sig in.
Eller så skaffar vi hund.
Eller så skaffar vi ett vanligt litet larmsystem.
Eller så har vi förtroende i Marion, tiobarnsmorsan (som även har tio hundar...) tvärs över gatan, som tydligen är bättre än allt som jag uppfört här. Hon larmar direkt och ser och hör allt. Bäst att man blir kompis med Marion.
 
Vi har köpt hus! Vi har köpt hus!
Ja, jag har bestämt mig för att bli sambo. Det var nu verkligen inte igår man var det. Typ aldrig hittils. Det blir spännande! Och ja, jag är säker på min sak. Någon som gör mig glad och lyfter mig varenda dag, är väl det rätta valet känns det som.
 
Flytt...
Jag har börjat med att kasta allt skit jag har och jag började faktiskt med min garderob (helvetesrummet) och jag fick ihop 12 sopsäckar fyllda till bredden med skor, kläder, sängkläder som jag nu gjort mig av med. Känns riktigt skönt att bara ha 1/4 del kvar och det är faktiskt fortfarande en massa kläder och skor kvar.
Nästa steget är att packa ner allt annat, för snart går flyttlasset upp till huvudstaden. :)
 
 
Vi har köpt hus! Vi har köpt hus! :)