Skumraket

Var och käkade fisk (pga alla köttskandaler... eller pga internationella dagen för vit fisk... ni får välja något - jag tänkte bara det kunde vara lite gott) med 'lillebror' på lunchen igår. Efteråt tog vi en arbetsfika på Ack va gott i Lomma med var sin liten bakelse till kaffet. Jag tog en skumraket. Den såg så fin ut bakom disken. Vacker låg den där på tallriken. God var den också.
 
 
Men när jag kom hem sen blev det plötsligt lite konstigt i magen. Blev faktiskt så kasst, att jag var tvungen att stanna hemma istället för att åka till Helsingborg för att käka middag med Doreen. Ja, så kvällen och natten var ej rolig - plågades av både kramper och mardrömmar. Mår fortfarande inte särskilt mycket bättre. Intressant är det ju att hjärnan påverkas så (med drömmar etc.) på kroppsliga reaktioner. Sen vill jag nog inte ge mig in i drömtydningar. För de var helt sjuka.
I alla fall var detta den sista skumraketen jag käkar efter en fisklunch. Hade kanske varit bättre med hästköttbullar eller liknande. Skumraket. Skum raket. Skumt helt enkelt. För skumt för lilla mig.  
 

Cover girl

Ja, nu har det hänt. Jag är på rätt väg till att bli berömd. Bilder på mig har inte bara använts i våra produkt-foldrar, nej även på com - hemsidan. Jag är tydligen mass-kompatibel och funkar både i print och onlinemedier. Nu vet ni. Jag är inte vem som helst. Jag är en cover girl. Tur att bilden är så himla liten, att man ej ser mycket på den. Men det kändes liksom lite konstigt när en kollega kom och hänvisade till bilden... jag hade ju inte koll på det.
Men här är den:
 
 
 
Visst är den bra? ;) Jag ser super-intresserad ut och får hjälp av den rara bibliotekarien på stadsbiblioteket. Tycker även att jag passar in som random besökare på stadsbiblioteket, eller hur? Sen jag såg denna sjunger jag NKOTB - Cover Girl och kollegorna hatar mig.
 
 
 
Bryr mig inte. Har ju choklad från Ahlgrens Konfektyr. Den glada receptionisten och jag käkade lyxlunch på Malmstrens i Saluhallen, Lund idag. Det blev Torsk med persiljerot, rågbrödskrutonger & vattenkrasse. Fantastiskt gott. Vi bestämde mitt i lunchen att vi skulle unna oss lite lyxgodis i anslutning, och tog vägen förbi Ahlgrens och shoppade loss lite. Mums!  
 

Tatuering

 
Jag trodde att jag var den sista människan på jorden som skulle bli sugen på en tatuering. Men nu har det hänt. Är lite sugen. Har krav: den får inte bli större än 2-3 cm och den får absolut inte göra ont. Har hört att det gör sinnessjukt ont på områden utan fett, som t.ex. handleden, underarm osv.. Stämmer det? Och vad ska jag annars välja? Rumpan? Ni, som är mina trogna läsare och följare och vänner - ni kan väl bestämma vad det ska bli? Jag vill inte komma hem med en delfin. Eller med en stor kattbild på ryggen.. eller med ett 'Carpe diem'  på ankeln.
 
Så kom med förslag! Om ni är kreativa får ni gärna designa något också. Är öppen för det mesta.

50 shades of chicken

Kan inte annat än att lägga upp detta på min numera matlastiga blogg.
OBS!
Varning! Väldigt upphetsande! ;) Inget för känsliga vegetarianer... Haha!
 
 

Långhelg

Jag hade gjort om helgen som gått till långhelg, eftersom jag har sjukt många semesterdagar kvar från förra och förförra året, som ju måste användas någon gång - innan jag får hälften utbetald igen. Visserligen nice på lönebeskedet, men ärligt talat får man ju så mycket mer av semesterdagar som man verkligen tar ut. Tänker köra lite långhelger nu i framtiden tror jag. Gillar konceptet av att slappna av och skratta en hel helg utan att känna sig obekväm en enda gång - även om man kläcker ur sig knasiga saker som vanligt (MÅSTE lära mig att tänka klart tankar innan jag formulerar dem) och börjar dansa på offentlig (eller halvoffentlig... mitt vardagsrum är kanske inte jätte offentligt) ort. Japp, långhelger med nära och kära is the shit.

Var nära att åka och tatuera mig i Köpenhamn också. Nyhavn. Tänkte hitta någon sådan där riktigt söndrigt-trashig ex-sjöman som nu satsar på tatueringar och antingen tatuera en liten delfin (såååå söööööt!) eller en liten karamell på handleden kanske... eller en sockerbit... eller något liknande knasigt. Som tur var blev det inte av. Eller kanske synd att jag inte gjorde det - jag kommer ju aldrig ha någon rolig historia att berätta för mina barn och barnbarn. Får väl dra någon rövare helt enkelt..

Tyvärr tog långhelgen slut tok för snabbt. Så nu kollar jag kalendern när jag kan ta nästa.


Tupplur

Är fortfarande småkär i min Yves Klein blåa lur. Är så glad att vi har hittat varandra. Två skapelser som tillsammans plötsligt blir meningsfulla.

Vad vore luren utan mig?
- Själlös! Tom! Ett objekt!

Vad vore jag utan luren?
- Ensam! Utesluten! Ett subjekt!

Inser att jag babblar. Men när känslorna bubblar upp, måste man 'go with the flow' - som jag (aldrig) brukar säga.


Dagens lurbild: Tupplur.


Lurkärlek

Blev överraskad med en ny lur för luren. Ja ni fattar. Detta är invecklat! Ska luren ha en lur? Jag är fantastiskt glad över både färgval och lurval. Så nu hänger jag på soffan, med luren under hakan och kan nu inte ringa upp andra när jag pratar med någon pga att jag kommer på fel knapp med min kind. Plus att jag kan surfa och spela candy crush när jag pratar. Ingen som märker ju!

Jag är lite småkär i min nya lur. Tanken att lägga upp en bild på den varenda dag i en ny omgivning på instagram är lockande. Kanske starta en lurblogg. Eller så lägger jag upp en här...To do

Frågor på det? ;


Triss

Förresten så vann jag en massa pengar på den där Trisslotten jag fick av pappa på Alla Hjärtans Dag... Ja, den storslagna summan: 30 kr - och nu kommer det!!! GÅNGER 2!!! Visst har jag tur?
 

Hemma igen

Så var man hemma igen efter nästan en helvecka i Stockholm. Även om vädret inte var det bästa, så bryr jag mig inte. Stockholm är och förblir min favorit. Älskar verkligen denna stad. Här får man nämligen göra "ske"-ljudet så som jag gör det... Eller så är det bara en urban myth som Stockholmare drar för att jag ska känna mig hemma. :)
 
Vägen hem var däremot väldigt trist. På svenska motorvägar är risken hög för att man ska somna. Inga bilar, ingen trafik, raka sträckor, 110 km/h och om man har lite tur 120 km/h. De enda man ser då och då är polisbilar som häckar någonstans på kontrollplatser och jag undrar om de har så mycket att göra, tyckte jag såg en läsa tidningen... fast danskarna kör ju som dårar i sina halvtaskiga bilar, så där lönar det sig säkert att sitta och häcka för.
 
Har tänkt mig liva upp bloggens matatmosfär med en minifilm på Edvin. Barn och djur drar ju liksom - har jag hört. Och ni borde ju vara trötta på mina crazy catwoman kattbilder. Vem är Edvin då? Jo, min kollegas lilla pojke, som jag hälsade på som hastigast idag. Skojar och gör allt för kameran - Edvin alltså. Inte kollegan...
 
 
 
Vad har annars hänt idag? Morgonen började med att röja Bostadsrättsföreningens gym och festlokal för att de ska målas och som styrelsemedlem får man ju hjälpa till. Efteråt snabbvisiten hos Edvin, sen lunch och memoryspel hos mina föräldrar, som har passat Caspar denna vecka. Katten ville nog helst stanna kvar i föräldrarnas paradis.. Han gömde sig under sängen direkt och var svårfångad i två timmar. Nu ligger han brevid mig på soffan och är nöjd. Såklart, hemma hos mig får han minst lika mycket korv och uppmärksamhet!
 
 
 

Hotellfrukost

Fick höra att jag lägger upp sjukt tråkiga bilder på min hotellfrukost varenda dag jag har varit här hittils. Då jag käkat samma sak har ju bilderna inte förändrats jättemycket. Så jag har ändrat lite på vinkeln och tidpunkt av tagningen för att fixa lite extra spänning i denna instagram frukostmiljö. Och ja- jag är nog en vanemänniska som käkat samma varenda dag. Undrar om läkaren skulle vara glad över mina värden efter tre - snart fyra - bacon, ägg o toast frukostar.. Men jag får väl börja träna på RIKTIGT igen med powerwalking....
Som jag faktiskt inte kör för att bli snygg som fan eller för att kunna käka bacon hela dagen - Nej! Jag powerwalkar för att slappna av min annars väldigt aktiva hjärna som aldrig slutar tänka ens lite. Bara när jag går raskt i takt med musiken som pumpar i lurarna, då tänker jag inte mer än på nästa steg.

Men här kommer mina frukostbilder. Vilken är bäst? Och visst är det mycket socker på mina flingor? Skämms. Inte. Ett. Dugg.


Be my Valentine

Då var dagen alla överöser alla med en massa hjärtan och om man har tur: choklad, mat o blommor och snälla ord. Alla? Nej. Jag är ju inte världsbäst på komplimanger, så om ni får höra konstiga saker ur min mun idag (eller alla andra dagar) så menar jag faktiskt väl med allt jag säger.

Så ta lite extra socker idag, säg ja till lite njutande. På tyska säger vi: "Liebe geht durch den Magen." Så ät något gott o låt kärleken hitta vägen genom magen ;)

PS tror att städerskan på mitt hotell gillar mig lite... Fick ett chokladhjärtan! Mums!

PS igen.. Fick en Trisslott av pappa. Hoppas på en stor vinst! ;)


In town

Japp - är in town - my hood - my Stockholm. Kom körandes i snöblask, vattendropparna (snöflingorna) blev till is på vindrutan och på vägen var det lite småhalkigt. Men jag hade ett uppdrag och jag skulle komma fram utan att behöva en ambulans. Så jag körde anpassat. (Ja, ja ja... vet vad ni tror, men jag gjorde faktiskt det! Körde bara om en polisbil med hästtransport - hallååå? hur ska de hinna ikapp mig.....?)
 
 
Checkade in på hotellet, tog en tupplur, jobbade lite och sen blev det kvällsnöje med Magda på Hard Rock Café. Ja, ni hörde rätt. Jag har som 33 3/4 åring aldrig varit och käkat på HRC. Var inne och kollade in det i Boston (samma som Magda förresten) men vi åt aldrig. Men nu så var det dags. Vi beställde vin och en Jumbo Platter för två. Med spicy chicken wings, onion rings, spring rolls, potato wedges och något till med kyckling. Vi beställde var sin caesar side sallad till (ja! jag åt till och med lite av parmesanen - ja!! parmesan!! ni hörde rätt. Jag tolererar parmesan på caesars sallad. Nu vet ni. Annars tycker jag att parmesan är VIDRIGT!).
 
 
Vi käkade gott, snackade, kollade valpar på iphonen och drack upp vinet, två gånger om. Alltid lika roligt med Magda! Idag var jag förresten på kurs hos henne. Hon är bra på det också. Strömmen gick i fikapausen (hela Gamla Stan släcktes ner) och det tog rätt lång tid innan det funkade igen, men Magda levererade. Körde utan modern teknik, utan ljus, utan hjälpmedel. Kursdeltagarna var iaf sjukt nöjda. Lunchen tillbringades på Gyldene Freden, i en liten separée t.o.m. - vi fick god soppa som serverades i en liten mini-kopp och jag valde naturligtvis köttbullar som huvudrätt. Tråkigt!!! Säger några nu, nej! säger jag. Inte alla som kan fixa riktigt goda köttbullar och finns det något godare än köttbullar med pressgurka, rårörda lingon, mos och gräddsås?
Har märkt att min fokus ligger på mat i denna blogg. Så jag borde kanske skriva om något annat? Tar gärna emot synpunkter på detta.
Imorgon blir det kundbesök och annat trevligt. Dessutom är det Valentines Day imorgon. Eller Alla hjärtans dag som det heter på svenska. Alla hjärtan. Så även de som annars inte uppvaktas ska få deras hjärta att slå lite extra imorgon. På svenska ska hjärtat slå lite extra hårt och på engelska ska det "skip a beat" - hoppa över ett slag alltså. Vilket är bättre? Får man inte panik om hjärtat slår otroligt hårt? Hmmm... tåls fundera på!
 
Jag får väl mitt obligatoriska kort av pappa som varje år. :) det har han gjort sen vi flyttade till London någon gång i mitten på 80talet. Kanske får man något mer av någon annan? Kanske blir man överraskad? Kanske virtuella hälsningar, man vet ju inte vad som kan hända i denna nya moderna värld! :) I Stockholm har jag iaf sett rödljus med hjärtskabloner på. Gulligt! Blev direkt på gott humör, trots enkelriktat, dum GPS och snöblask.
 
 

Postbud

Agerar idag som postbud - ja, jag gör verkligen karriär på mitt företag! ;) Är på väg upp till huvustaden om några timmar och det har nu tillkommit några kartonger med kursmaterial i baggageutrymmet. Ja som ni vet har dessa kartonger sällskap av strandunderlägg, pulka, solstol och sommarkavaj. Man vet ju aldrig vad man kan råka ut för. Ska nu även packa in en filt. Kan ju behövas om man blir liggande i snön.
Måste bara fånga in katten, vilket redan igår var lite svårt, då han gömnde sig under soffan i två timmar.
Vi ses i huvudstaden!!!

Håller förresten fortfarande händerna på samma sätt runt ratten:


Casino Cosmopol

Ute är det vinter, -2 C kallt, snö och is på vägarna - det är ju faktiskt bara februari - men casinot i Malmö tänkte lite annorlunda. Där på takterrassen var det sommarfest - ja, invigning av sommaren till och med. Och det kan man ju faktiskt inte starta tids nog med. Den är ju typ över i loppet av 6 veckor i Sverige. Så ja, varför inte börja med sommar i februari?
Vi blev välkommnade med Sangria och med sådana där Tygblommor som vi fick hänga kring halsen:
 
 
Sen blev det en väldigt god sommarbuffée med nygrillat kött och en massa sallader, chutneys och sådant gott.
Efter lite te och äppelkaka gick Suz och jag ner till spelautomaterna.... vår insats 100 kr. Vårt mål: automaterna - närmare bestämt de enarmade banditerna. Bovarna som tar våra pengar... vårt fokus låg på de automaterna med de finaste bilderna och den bästa musiken.
 
 
Jag började lite smått på en mindre bra automat, men gick sedan över till "The Frog Prince" -- först förlorade jag nästan allt - hade 19,50 kr kvar, men plötsligt vände bladet och jag vann... Bonusarna bara rullade in och ja, till slut gick jag ut med 220 spänn. Fördubblad vinst helt enkelt! Fantastiskt roligt! Jag blev så jätteglad över detta att jag sjöng hela vägen hem. Ni ser det framför er eller hur? ;)  
 

Alaaf you!

 
Alaaf you... very much. Tur att man kunde köpa Früh Kölsch på mitt system i Lund förra sommaren. Fantastiskt god öl, som man dricker i 0,2 l glas för att det absolut inte ska bli avslaget. Nej, denna öl är fräsch, sprudlande och god. Att man kunde köpa denna goda öl här i Sverige, underlättar saknaden. Annars är det ju aldrig kul med en distansrelation. Men så länge man vet att den andre tänker på en lite då och då, så länge man vet att man snart kommer att ses igen och glädjen, känslorna och välbehaget är densamma på båda sidorna - så länge det är så, gör en distansrelation inte mig något. Alaaf you! Bützchen! ;)

Alaaf!

DREIMOL BONN ALAAF! ALAAF! ALAAF! ALAAF!! 
Alaaf ihr Jecken en een jecke wiever fastelovend!!
 
Ja, som ni ej har förstått om ni inte kan tyska eller kölsch (dialekten från Köln) så är det Wiever Fastelovend idag. Kvinnornas dag i den tyska karnevalen. Idag är det vår dag. Vi bestämmer. Rådhusen stormas och kvinnorna tar över makten.
 
Rådhuset i Bonn...
 
Vi klipper av männens slipsar på kontoren och får en kyss i utbyte - så det gäller att välja rätt man...!
Idag är inget som det brukar vara i Rhendalen. I Bonn, Köln, Düsseldorf är allt huller om buller. Affärerna är stängda, på kontoren är folk utklädda till allt från Zorro till en Gräsmatta och fatölen flyter in i Kölsch (eller Alt... om man nu är i Düsseldorf) -glasen, snapsen tas in och man käkar Mettbrötchen mit Zwiebeln (rått hackat kött med lök på en bulle - fantastiskt gott - saknar det ibland), man vickar med höfter, man kramas, man kysser vem som helst. Ja, livet leker i den tyska karnevalen. Man börjar vid 11 på morgonen och slutar på onsdag - då är det Aschermittwoch och då börjar fastetiden. På måndag (Rosenmontag) går de flesta karnevalstågen, där stora festvagnar (oftast med politiska budskap och med mycket humor) kör genom gatorna och kastar Kamelle (karameller,godis) på de som står och tittar på tåget. Ja, de flesta älskar karnevalen... :) och vad lyssnar man på?
Detta:
 
 
Ja, jag är inte speciellt glad över att sitta här i Lund idag, när det är världens fest i Bonn. Men jag önskar alla mina tjejer och grabbar hemma i Tyskland en underbar dag och jag inväntar spänt alla roliga historier (för såklart händer det mycket när alkoholen och kyssarna flödar... Ibland vet man ju inte ens vem det är man kysser - alla är ju utklädda. Så ibland kan det hända att man vaknar nästa morgon, går till kontoret och vips kommer man ihåg att man hånglat med chefen kvällen innan... pinsamt värre.....!
Lite smått och gott från min forna karnevalstid:
 
Nora, Zink, jag
 
Håkan och jag
 

Rim

På jobbet har vi kul som vanligt. När jag ska beställa en resa (JAAAA! Till Stockholm! Typ hela nästa vecka! :) ) så var jag idag tvungen att rimma mig till ett hotellrum och muta med bakelser (som den glada receptionisten var tvungen att betala själv... och vet ni vad? En liten mini citronmarängbakelse kostar lika mycket som en enorm bit prinsesstårta! Så på så sätt valde vi ju fel idag. Men det blir säkert gott ändå.).
 
 
Så här blev det i slutändan:
 

Ska vi käka maräng

Innan du fixar en säng?

 

Jag passerar ju Gränna,

Där kan jag säkert pengar bränna.

 

Tänk att du som snart ska föda

Orkar dig för mig bemöda.

 

Puss

Den andra kollegan undrar (på twitter) hur vi ska fira att Bob Marley skulle blivit 68 idag. Konstig fråga... rätt så självklar eller? Men hon är ju ändå i en helt annan värld just nu. Pratar bara hundvalpar och cairnterrier och hundfrisyrer och kommer instormande på mitt kontor leendes var 10:e minut med antingen ett nytt namnförslag (Stina, Kajsa, Tjorven (ok - det där var jag, pga att det blir så bra med "Tjorven! Jag har kastat korven!")) eller en ny bild på någon rödhårig valp. Tydligen har rött hår lite av en renässans just nu. Rödhåriga är bara lite fräckare och coolare än alla andra. Tur man är lite smått rödhårig. Tänker kanske färga in det ordentligt. Men då ser man ju de gråa... nä, jag får nog vara blondin tills jag dör.

 

 


Festtisdag

Idag är det tisdag. (Duh! tänker ni nu - klart jag vet det!) Men idag är det ingen vanlig tisdag.... Nej, det är Festtisdag. Inte Fettisdagen, nej Fest-tisdagen. Vad innebär det då? Jo, det innebär att den glada receptionisten ---en av twinsen jag omgiver mig med, så i princip är ju Magda, Martina och jag (varför börjar mitt namn inte på Ma-xxx?) trillingar seperated at birth ---
och jag igår planerade att idag blir det prinsesstårta. Och vi firar tisdagen - för uppenbarligen är det en mindre skandal här på kontoret att vi faktiskt äter TÅRTA en tisdag, där det absolut inte finns någon som helst anledning till. Så vi kom fram till att vi firar tisdagen. Vilken fantastisk dag. En tisdag. Säkert veckans finaste dag..? Imorgon är det förresten onsdag.... rätt säker att den glada receptionisten och jag kommer hitta på något annat vi kan fira då.
 
 

Matlagning

Vet ni vad jag tycker är väldigt väldigt skönt? Att jag får en massa positiva reaktioner på det där med socker. Tydligen var det dags att framhäva sockret. Ge socker en renässans - ja "pånyttfödelse" passar väl utmärkt i detta sammanhang.
Det är väl rätt så naturligt att folk är trötta på dietvansinnet. Trötta på att hela tiden berätta för andra att de bara ätit sallad och att de bara åt lite lite lite godis på lördagen framför TV:n. Varför skämms man så om man njuter lite? Blir det inte ännu mera fel och ännu mera lockande om man inte 'får'? Blir inte riktig mat dubbelt så god med riktig grädde? Varför ska man hålla på med diet creme fraiche som bara skär sig och aldrig blir slät och fin och krämig som riktig creme fraiche? Är det inte bättre om vi äter riktig mat. Blir mätta och glada och får uppleva en smakupplevelse istället för att efter maten bli sugen på något som vi inte fick med i middagen? Gör middagen till en upplevelse. Upptäck smaker! Upptäck harmonin i olika smaknyanser! Njut utan att skämmas. Naturligtvis är allt som görs för mycket, som överdrivs, inte bra. Det vet jag också. Men man kan väl försöka att njuta av det man kan och låta kroppen säga vad den tycker om smaken och lyssna på vad den kräver.
 
Ikväll ska jag fixa lite extra krämig potatisgratäng med lövbiff, sallad, sås, rödkål och till efterrätt blir det tartufo. Ja, allt detta för mig själv (och katten som ser fram emot en väldigt rare bit lövbiff) - det är en del av njutningen. Laga maten, se fram emot resultatet och sen bara njuta av hur gott det blev.  

Smärta och tårta

Ja, att må lite kasst har jag ju faktiskt fått övning i och jag tar det oftast med ett litet leende - typ - få mig inte att skratta, annars rivs jag isär, men att fnittra går bra. Men sen igår är det inte bara revbensmusklerna som spökar utan även en fin liten migrän. Så natten har ju inte varit den bästa. Katten blev trött på att jag låg och vred och vände på mig och gick upp för att ta tabletter - så han gick och la sig i skåpet vid 3 tiden.
 
Tänkte igår kväll ta ett avslappnande bad - med havssalt och lavendelolja - ljuvlig doft. Låg i badet, slappnade faktiskt av, masserade tinningarna och tänkte nu blir det nog bra och jag kan gå och lägga mig och må bra efter lite sömn. Pyttsan! När jag började släppa av vattnet blev det världens översvämning. Ja, tydligen funkar mitt avlopp inte riktigt som det ska. Och mitt badrum blev ju renoverat förra året, så jag blev lite besviken. Så jag stod där, täppte igen, släppte ut, moppade och hade mig. Ja, man kan ju inte säga att det var till migränens fördel kanske. Och att stå böjd över badkaret/badrumsgolvet var ju inte speciellt bra för mina revbensmuskler... katten miauade till varenda gång det kom för mycket vatten, så vi hjälptes åt lite att bevaka översvämningen.
Ser fram emot min massagetid imorgon. Sist gjorde Berra en huvudmassage som faktiskt lät min huvudvärk försvinna på ingen tid. Och vår kära receptionist och jag ska käka prinsesstårta imorgon.
 
 
Var sin stor bit. Det har man nog förtjänat.... Är så glad att hon började hos oss. Äntligen någon som inte bryr sig om diet eller liknande utan gillar mat och godis och att tramsa såklart. Det behövs ibland.
  

Mellokväll

Mellokvällen påbörjades med att lägga färglada pärlplattor med Ärtan. Jag fick göra en blomma själv och hon la en helt underbar elefant till mig under tiden. Ja, vi pärlade loss och hade fantastiskt roligt.
 
 
 
Lillebror såg väl mest fram till lördagsgodiset som vi skulle käka efter middagen när vi tittade på melodifestivalen...
Masterchefen himself fixade en väldigt god ryggbiff med rödbetor, klyftpotatis, svampar och den mest gudomliga såsen jag käkat på länge. Ångrar mig att jag inte tog mer och framför allt att jag inte tog med mig en gigantisk doggybag med hem... På tal om hundar, så hade de två övernattningsgäster stora som kalvar och goa som...äh... tja, vad säger man? I alla fall var de väldigt keliga och var med hela tiden. Tyvärr gick familjens hund Tilda bort igår. Så vi var ju alla lite ledsna - men hon var gammal och hon har det säkert jättebra där hon är nu och jagar kaniner och hittar på annat hyss.
 
Men tillbaka till Mello. Vi satt bänkade i TV soffan och jag lärde mig att aldrig säga: "Den låten var ju rätt bra." Det får man inte i Sverige. Man sitter i soffan, käkar godis och chips och så börjar man hetsa om låtarna, om kläderna, om Danny och Gina och såklart om den usla tekniken som berättar om resultatet långt innan Danny och Gina gör det...
 
 
Men vad i all sin dar hade Lena PH på sig egentligen? En väldigt tight spets-onepiece - där man verkligen började undra om hon hade några som helst trosor under. Glömde att lyssna på vad hon sjöng - fokuserade bara på outfitten där faktiskt.
Kvällen avslutades med lite tjejsnack och vin och jag stortrivdes hela tiden. Tack för en trevlig kväll!! :) 
 

Vän eller ovän

Något jag verkligen inte gillar särskilt mycket är att vara ovän med någon. Jag får ont i magen av disharmoni. Nej, jag gillar inte detta tillstånd alls. Just nu har jag tydligen skaffat mig en ovän. Konstigt att man kan bli ovän utan att ha gjort något mer än att skämta och vara snäll, ja till och med förstående till max - men tydligen funkar det.
Jag har ett stort behov av harmoni, så vill man träffa mig, så gör man det genom att skapa disharmoni. Blir spännande att se, om denna vänskap kan räddas.
Ett tillstånd jag också tycker är underligt, är när man går från att vara vänner till - ja, ingenting? på ingen tid. Med ingenting menar jag utan några som helst emotioner. När man bara fullständigt skiter i den personens liv, inte bryr sig längre och när man frågar hen om det, så är det mer på small talk nivå. Ja, man glömmer det till och med svaren. Så viktigt var det... Gillar inte detta tillstånd heller, men man får väl låta människor dra, om de behöver det eller inte kan ta vissa situationer.
Därför ser jag så mycket mer fram emot ikväll. Sitta ner i ett mysigt varmt välkomnande hem, äta något (spelar faktiskt ingen som helst roll i rätt sällskap - det kan vara allt från makaroner med ketchup till den värsta gourmetmiddagen), titta på Melodifestivalen, fixa pärlplattor med Ärtan och lillebror, skratta, snacka skit, dricka vin och ja - bara ha det fantastiskt med min twin ;)
Tills jag får åka till Helsingborg ska jag ringa min absoluta bästis Nora, som jag inte haft en chans att prata med på ett par dagar och uppdatera varandra om veckan som varit. Det har ju hänt lite. Man har ju varit i vackra Smögenlandet... :)